Inkontinencia vagy intim torna?

Az inkontinencia, amin az Aviva módszerrel segíteni lehet, az akaratlan vizeletcsepegés, ami megerőltetésre lép fel. Mivel a medencefenék tartja fenn a hasi és medencei szervek súlyát és foglalja magába a végbél, hüvely és húgycső záróizmait, ezen izmok megmozgatása hozza a javulást. Így ez a torna egyben az intim területek megmozgatását is magába foglalja.

Az inkontinenciának több oka is lehet, mint a kismedencei izomzat veleszületett gyengesége, különböző sérülések és megterhelések, hormonális hatás, vérkeringési elégtelenség, székrekedés és túlsúly.

Amit hosszú távon tehetünk a gyakorlatsor elvégzése mellett az, hogy a testtartásunkra figyelünk. A görbe háttal ülés, hosszantartó ülő munka, lúdtalpas járás miatt a méh és a béltartalom ránehezedik a kismedencei izomzatra.A 18 alapgyakorlat 7. gyakorlata nagyon jó székrekedés ellen, az egész gyakorlatsor, pedig túlsúlyosok számára is könnyen végezhető, sőt segít a súlyvesztésben is. Törekedjünk a gördülő járásra és a mindennapi tevékenységek – mint például a felállás –  közben a beszorításra.

Nagyon fontos, hogy ezek az izmok „feledékenyek”, így a gyakorlatokat bizonyos rendszerességgel kell végezni, hogy a panaszok vissza ne térjenek.

Vannak egyszerű gyakorlatok a jógában és a mazdaznanban, amik segítenek megelőzni az inkontinenciát.